Hoofdcontent

Gelderse Roadshow bij basisschool de Reuzepas

Logo Gelderse Roadshow, sport, skils, safety

Basisschool De Reuzepas even in de ban van stoere crosskills!!

Met een stoere fiets racen over een circuitje, slalommen of fiets tikkertje doen. Op het schoolplein wordt een heuse pumptrack (een soort fietscrossbaan) opgebouwd. Dat is wat kinderen van De Reuzepas te wachten staat als de Gelderse Roadshow op donderdag 3 juni zal plaatsvinden! Plezier staat voorop dus, maar ongemerkt werken de kinderen zo aan het verbeteren van hun fietsvaardigheid- en veiligheid. Door de aandacht voor sport, skills en safety leren kinderen zich beter te focussen op het verkeer. Voor kinderen van groep 5 t/m 8 zijn er diverse fietsactiviteiten zoals de eerder genoemde Pumptracks en gave fietschalllenges. Voor de pumptrack zullen er BMX-fietsen aanwezig zijn. De fietschallenges worden met de eigen fiets uitgevoerd. Daarnaast krijgen deelnemers tips van een prof en verbeteren ze zodoende hun fietsvaardigheid. De beste fietsers gaan door naar de finaledag (16 augustus) tijdens de ‘Urban Sports Week’ op het terrein van de WK BMX op Papendal. Inderdaad, daar waar de beste fietscrossers ter wereld ook bij elkaar komen!

10 Gelderse gemeenten doen hier aan mee! De Gelderse Roadshow komt langs in 10 verschillende Gelderse gemeenten waar leerlingen van basisscholen voor een dag(deel) mee gaan doen. Bij elke roadshow is ook een Gelderse topsporter aanwezig om de kinderen te inspireren. Basisschool de Reuzepas heeft het geluk om donderdagochtend 3 juni deze roadshow te mogen ontvangen. De buurtsportcoaches van Beuningen Samen in beweging ondersteunen dit initiatief en zijn zeer enthousiast over deze unieke roadshow.

De Gelderse Roadshow is een samenwerking tussen de Gelderse Sportfederatie (GSF), BOOST: Pumptrack NL en Bmoovd. Deze wordt gerealiseerd vanuit de Heel Gelderland Fietst campagne (Provincie Gelderland).