Beuningen Samen in Beweging

Molenstraat 54
6641 BK Beuningen

Hulp nodig?
Telefoon: 024-6750939

Hoofdcontent

Programma Nationale Sportweek 2021

Gemeente Beuningen doet mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021.

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. Gemeente Beuningen grijpt samen met de buurtsportcoaches van Beuningen samen in beweging de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten en wil samen met de lokale sportaanbieders iedereen inspireren (weer) te gaan sporten en bewegen.

Ontdek wat sport met je doet

Alle inwoners van de gemeente Beuningen kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met onze sportaanbieders en hun activiteiten. “We hebben te lang stil gezeten en we willen allemaal weer zo graag. De Nationale Sportweek is een mooi moment om die start weer te maken”.

Doe mee Op de website www.beuningensameninbeweging.nl vind je de activiteitenkalender van de Nationale Sportweek. Hier vind je, naast de sportweek, het hele jaar door activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Dus houdt ook buiten de Nationale Sportweek de website goed in de gaten. Er staan activiteiten op voor jong en oud. Naast de activiteiten op de website vinden er ook andere activiteiten plaats. Zo gaan de buurtsportcoaches, werkzaam bij fysiotherapie de Hofstede, op bezoek bij diverse plekken waar ouderen te vinden zijn. Denk hierbij aan: Stichting Perspectief, ’t Personnebos en Pluyrn. Ze geven uitleg over valpreventie en het belang van beweging. Ook doen ze verschillende oefeningen.

Sport doet iets met je Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’. Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: "Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het extra belangrijk om nu te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. In september willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportclub te vinden.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Nationale Sportweek in de gemeente Beuningen kijk dan op www.beuningensameninbeweging.nl/activiteiten. Wil je meer algemene informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek, kijk dan op: www.nocnsf.nl/nationale-sportweek